YLSY 2021 Burs Başvuruları Başladı

YLSY – Yurtdışı Lisansüstü Seçme ve Yerleştirme 2021 yılı eğitim burs başvuruları başladı 

Yükseköğretim kurumları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek üzere 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanuna dayalı olarak Bakanlık tarafından verilen burs ile ( YLSY Programı ) lisansüstü öğrenim görmek amacıyla yurt dışına öğrenci gönderilmektedir. Bu doğrultuda 2021 Yurtdışı Lisansüstü Seçme ve Yerleştirme kapsamında resmî burslu statüde yüksek lisans ve/veya doktora öğrenimi görmek üzere yurt dışına 358 öğrenci gönderilecektir.
 
Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere başvuru yapacak adaylar, başvuru işlemlerini 21 Ekim – 1 Kasım 2021 tarihleri arasında (Başvurular 01 Kasım 2021 tarihinde saat 17.00’de sona erecektir) Milli Eğitim Bakanlığının http://rebus.meb.gov.tr (REBUS – Resmî Burslu Öğrenci Sistemi ) internet adresinden “T.C. kimlik numarası, kimlik seri numarası ile yakınının (eş, çocuk, anne veya baba) T.C. kimlik numarasını” kullanarak yapacaklardır. REBUS “YLSY Başvuru Ekranı” 21 Ekim 2021 tarihinde adaylara açılacaktır.
 
2021 Yurtdışı Lisansüstü Seçme ve Yerleştirme süreci ve kontenjanlara ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak için başvuru yapacak adayların duyuru ekinde yer alan 2021 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu ile Tercih Tablosu´nu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adayların 2021 YLSY Tercih Tablosunda yer alan “Tamamlanacak Öğrenim Seviyesinde” öğrenim görmeleri gerekmektedir. Adayların bu doğrultuda başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir.
 
Adaylar Başvuru, seçme ve yerleştirme işlemlerine ilişkin sorularını [email protected] e-posta adresini kullanarak Bakanlığa iletebilirler.
 
 
Ek-1: 2021 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu için (Tıklayınız
Ek-2: 2021 YLSY Tercih Tablosu için (Tablo-1) (Tıklayınız
Ek-3: 4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları için (Tablo-2) (Tıklayınız
Ek-4: Lisans Programları ve Kodları için (Bilgi amaçlıdır) (Tıklayınız
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir