Aqademik.com Yayın Hayatına Başladı

  1. Siteye Kayıt Olma

aqademik.com kendini geliştirmek isteyen, alandan uzmanları, öğretmenleri, akademisyenleri takip etmek isteyen herkesin kayıt olabildiği, açık bir platform. Yapmanız gereken tek şey gerekli alanları doldurarak üyeliğinizi başlatmak.

Kayıt  Ol

Sitede yer alan içerikleri görüntülemek için üyelik gerekmiyor; ancak sitede herhangi bir paylaşım yapabilmeniz, forumlardaki tartışmalara katılabilmeniz, sorular sorabilmeniz, arakadaşlarınız ve ekibinizle gruplar oluşturarak birlikte çalışabilmeniz, dosya paylaşabilmeniz için üyelik şart.

Kayıt için Facebook ya da Google hesaplarınızla hızlıca giriş yaparak daha sonra gerekli profil alanlarını dolrabilirsiniz.

2.Gruplar Kurma

aqademik.com’da gruplar klasik Facebook ya da Linkedin gruplarından biraz farklı. Sitede ihtiyacınıza göre 4 farklı grup çeşidi ve 3 farklı grup özelliği yer alıyor.

Gruplar 

a) Grup Çeşitleri: Proje Grubu, Çalışma Grubu, Ödev, Grubu ve Ders Grubu

Proje Grubu: Öğrencileriyle ya da diğer akademisyenlerle, öğretmenlerle ya da farklı kişilerle projeler yürütmek isteyen akademisyen, öğretmen ve uzmanlar için ideal. Grubun haber akışında proje ile ilgili son bilgi ve belgeleri paylaşabilir, dosyalar sekmesinde her zaman gerekli dosyaları yükleyebilirsiniz.

Çalışma Grubu: Farklı üniversitelerden, şehirlerden insanlarla makale, tez, sempozyum gibi çalışmalar mı yapıyorunuz? O zaman çalışma grubu tam size göre! Çalışmalarınızı paylaşın, geri dönütler alın ve çalışmalarınızı kolayca tamamlayın.

Ödev Grubu: Üniversitede derslerde not almak bazen mümkün olmuyor. arada sırada aldığın notlar sınavlardan geçmeye yeterli gelmiyorsa bu grup tam size göre. Arkadaşlarınızla ders notlarınızı paylaşabileceğiniz bir grup kurun notlarınızı birleştirin yaz okuluna kalmayın!

Ders Grubu: Dersin sınıf dışında yapılması WhatsApp, Facebook gibi gruplardan çok mümkün olmuyor. Özellikle bugünlerde dünya insanlığı olarak hep birlikte savaştığımız Covid-19 salgını nedeniyle dersler dijitale kaydı. Derslerde hem etkileşimde bulunmak hem konuları görmek hem sorular sormak hem de ders dosyalarını bir yerde toplamak bir çok platformda yeterince gelişmemiş. Bu nedenle bu grup dersini internete taşımak isteyenler için ideal. Ayrıca “Hocam ben ödevi gönderdim ama gitmemiş” derdine son vermek için ders grubu açarak öğrencilerden ödevlerini buraya yüklemesini isteyebilirsiniz.

b) Grup Özellikleri

Yukarıda sayılan tüm grupları Herkese Açık, Özel ve Gizli olarak açabilirsiniz.

Herkese Açık Grup: Site üyesi herkesin katılabileceği grup türüdür. Ağaçç dikme, konser, etkinlik gibi gruplar için idealdir.

Özel Grup: Site kullanıcılarının ancak başvuru ile kabul edildiği, genel bilgilerinin kullanıcılara açık olduğu, katılımın grup yönetimince yönetildiği grup çeşididir. Ders Grupları, Ödev Grupları, Sınıf Grupları gibi gruplar bu tür gruplardır.

Gizli Grup: Grup sadece onu açan ve gruba davet edilenlerce görülür. Grup sekmesinde, aramalarda görülmez. İnsanlar davet edilene kadar grubu göremez. Yayın aşamasında olmayan projeler, makaleler, yeni fikirler ve girişimler için gizli gruplar tavsiye edilir.

3.Forumları Kullanma

aqademik.com kullanıcıların sorularını sorarak bildiklerini herkesle paylaşabilmesi amacıyla bünyesinde bir Forum barındırmaktadır. Forumda farklı kategorilerin gruplandırıldığı Eğitim – Öğretim, Gündem, Kamu Personeli ve Sınavlar olmak üzere farklı başlıklar bulunmaktadır.

Forumlar

a)Eğitim – Öğretim: Forumda eğitimle ilgili konular tartışılmaktadır.

b) Gündem: Gündemdeki konuların tartışıldığı forumdur.

c) Kamu Personeli: Bu forumda öğretmenler, akademisyenler ve diğer kamu personeli ve kamu personeli adaylarının işleri, evrakları, dosyaları, sorunları görüşülmektedir.

d) Sınavlar: ALES, YDS,YÖK-DİL,DGS gibi kamu sınavları ile ilgili konuların tartışıldığı forumdur.

4.Etkinlikler

aqademik.com’da alanınızda yapılan etkinlikleri takip edebilirsiniz. Etkinlikler arasında detaylı aramalar yapabilir etkinliklere siteden kayıt olabilirsiniz. Etkinlikleri siteden duyurmak isterseniz iletişim formundan site yönetimine ulaşarak etkinliğinizi yayınlatabilirsiniz.

Yaklaşan etkinlikler
5.Dosyalar

Ödev dosyları, proje dosyları ve sunumlarınızı çevrenizle paylaşmak isteyebilirsiniz. Dosyalar sekmesi de tam bu amaçla var. aqademik.com’da Word, PDF dosyaları, PowerPoint sunuları ve resimlerinizi paylaşabilirsiniz. Paylaşımlarınızı herkese açık, üyelere açık, bağlantılara açık ya da sadece kendiniz göreceğiniz şekilde yükleyebilirsiniz.

Dosyalar

6. Blog

Bilim ve Teknoloji, eğitim, araştırma ve güncel konularla ilgili haberleri aqademik.com’dan takip edebilirsiniz. Blogda kamu personeli alım ilanları da yayınlanmaktadır.

7.Bülten

aqademik.com aylık en çok okunan bilim, eğitim ve teknoloji gibi kategorilerdeki haberleri, etkinlikleri, faaliyetleri takip edebilmeniz için bir bültene de sahip. Tek yapmanız gereken bültene katılmak.

Kaynak: aqademik.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir